Üdvözlünk a MEMO oldalán!

 

Az idei szeptember több változást is hozott az iskolás gyermekek életébe. Viszonylag keveset hangoztatott, mégis jelentős újítás volt, hogy a kerettantervbe bekerült a testnevelés óra keretein belül az autogén tréning és a relaxáció.

 

Az iskolai relaxáció programját kidolgozó szakemberek alapvető célkitűzése az volt, hogy a gyerekek képessé váljanak az őket érő stressz kezelésére. A cél önmagában jól hangzik, azonban a kötelező formában bevezetett relaxáció, mint megoldás, számtalan szempontból kifogásolhatónak bizonyult.

 

A Meditáció Ellenes Mozgalom az Oktatásért (röviden MEMO) egy alulról jövő társadalmi kezdeményezés. Célunk, hogy lelkileg, testileg egyaránt egészséges fiatalok kezdhessék meg pályafutásukat az „a nagybetűs életben”.  Emiatt elfogadhatatlannak tartjuk az ifjúság lelkiismereti szabadságát veszélyeztető oktatási programokat, konkrétan a kötelező relaxációt. A Diákrelax programmal szembeni fellépésünk során egyaránt szeretnénk élni a jogszabályok nyújtotta lehetőségeket, a médianyilvánosság felhasználásával. Fórumainkon tájékoztatást kívánunk nyújtani a diákok és szülők számára a lehetséges veszélyekről, a jogaikról valamint lehetőséget biztosítani számukra, hogy megoszthassák tapasztalataikat.

 

 Létrehoztunk júliusban egy facebook oldalt, ahol mára több, mint 1700-an fejezték ki támogatásukat.

 

https://www.facebook.com/pages/Medit%C3%A1ci%C3%B3-Ellenes-Mozgalom-az-Oktat%C3%A1s%C3%A9rt/207751126041339?ref=hl

Őszintén reméljük, hogy minden kedves Olvasónk hasznosnak fogják tartani oldalunkat!

 

Címkék: hírek MEMO mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://memomozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr145534571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása